Cevabı verdiğini duyuyoruz!


Daha öğle yemeğini yerken akşam yemeğini konuşan, tüm televizyon kanallarındaki yemek programları en çok izlenen, yemeği bir sanat olarak gören ve yemek yemeyi seven bir toplumuz… Mutfağımız dünyanın pek çok ülke mutfağından daha zengin. Hal böyle olunca yemeğin lezzeti bizler için oldukça önem kazanıyor! Daha lezzetli yemek yapmak için yollar araştırıyor ve deniyoruz.


Yemeğin lezzetini pek çok unsur etkiliyor. Hatta geçtiğimiz yıl Belçika ve Amerika ortaklığında yürütülen bir çalışmada yemeğin lezzetine elin lezzetinin etkisi olduğu da doğrulandı. Peki, başka neler yemeğin lezzetini etkiliyor?


Malzemelerinizin taze olmasından, pişirme şeklinize, koyacağınız baharatlardan kullandığınız yağa pek çok unsur yemeğinizin lezzetini etkiliyor. Ama yemeğinizin lezzetini doğrudan etkileyen bir unsur daha var; sadece yemekte değil daha lezzetli çay ve kahve yapmak isteyenlerin de dikkat ettiği bir unsur: Kullandığınız su.


Evet, su yemeğin lezzetini etkiler!
Pek çok kişi, yemeklerinin daha lezzetli olması için kullandığı suya dikkat ediyor. Çünkü iyi su, lezzetli yemeklerin başkahramanı!


Yemeklerinin lezzetli olmasını isteyenler yemeklerini yaparken şebeke suyu kullanmıyorlar. Şebeke sularının genelde kötü kokması ve içindeki klor miktarı yemeğin tadını oldukça kötü etkiliyor. Ayrıca şebeke suyunu, içerdiği sağlığa zararlı maddeler ve geçtiği boruların temizliğinden emin olamadığımız için de kullanmak istemiyoruz. İçme suyu olarak kullanmadığımız suyu yemeklerimizde kullanmak ne kadar doğru?


Şebeke suyunu kaynatıp kullanarak lezzetli yemekler yapabilir miyiz? Hayır… Suyu kaynatarak içindeki ağır metaller gibi çoğu kirletici maddeyi sudan arındıramıyoruz. Bırakın lezzetli yemek yapmayı sağlıksız beslenmiş oluyoruz.


Daha lezzetli yemekler için kullanacağınız su nasıl olmalı?
Yemeklerimizde kullanacağımız suyun yemeğimizin lezzetini artırmasını istiyorsak içtiğimiz su gibi ağır metal, tarım ilacı, bakteri, virüs ve diğer zararlı maddelerden arındırılmış ve taze olması gerekiyor. Paketli suların kullanımı içinse bir diğer yazımızı okumanızı öneririz.


Günümüzde pek çok profesyonel lezzetli yemekler için arıtma cihazlarının suyunu tercih ediyor. Hem yaptığı yemeklerin lezzetinden emin oluyor hem de sağlıklı olduğunu biliyor. Yemek stilisti Şükran Kaymak gibi… Mutfağındaki sağlık ve lezzet konusunda oldukça titiz olan Şükran Kaymak, su seçiminin de önemini vurgulayarak, mutfaktaki en büyük yardımcısının “Daisy Su Arıtma Cihazı” olduğunu söylüyor. Yemek Stilisti Şükran Kaymak’ın yorumları için blog yazımızı okuyabilirsiniz.


Dünyanın en prestijli su teknolojileri üreticisi A.O. Smith Su Arıtma Cihazları Patentli Side Stream Membran Teknolojisi, Çok Aşamalı Filtrasyon Teknolojisi, filtrelerinizin değişim zamanını takip ederek güvenli kullanım imkânı sunan Performans Takip Sistemi ile musluğunuzdan tertemiz, lezzetli, sağlıklı su akmasını sağlıyor. Gönül rahatlığı ile meyve ve sebzelerinizi yıkayabilir, yemeklerinizde kullanabilir, çayınızı demleyebilir, susadıkça doyasıya içebilirsiniz.